torstai 30. toukokuuta 2013

Päevee!

Tässä on jo pitemmän aekoo ollunna mielessä että jos alakas laetella mietelmijjään ylös jonnekkii, kun tulloo tuota mualiman meininkiä seurailtua ihan jonnii verran. Elikkä tämä se on sitten tämän päeväkirjan ensimmäenen merkintä. Piäasiassa kaet näetä tulloo ihan vuan omaks virikkeeks itelle kirjoteltua, vuan en tok kiellä lukemastakaan!

Se mikä tässä minun kupin pisti nurin ja sae tähän naputtelluun alakamaan, olj se kun tuossa parj päevee sitten erehyin lukasemmaan tuon Palosuaren Anun kirjotuksia, missä se kehtas mäläkättee että kun yks päevä linjurista astu pihalle, niin eekö vuan oo jottaen muahanmuuttajia siinä huastelemassa mänemään omalla äitinkielelläsä, ja tuumas että oesko pitänä käyvvä sanomassa että puhukeepa suomee niin suatatta töetähhii suaha. Ihteenj kävi korpeemaan se kirjotus niin että vieläe suututtaa. Että sitäkö ee saes julukisella paekalla ommoo kieltään huastoo? Ja siinä linjuripysäkilläkö sitä niitä töetä ollaan hakemassa? Ja kun se on se Palosuarikii niin kovasti sen oman kulttuurisa perrään, niin tämmönenkö kulttuurillinen piirre se pitäs suaha immeisen säilyttee, että ventovieraihen juttuja pittää suaha kuunnella ja niitä sitten märehtiä sen kaeken muun kyrräelemisen lomassa? Se on kyllä minun mielestä ihan vihonviimesiä asijoeta mitä minä ite jäesin kaepoomaan vaekka hävijäis kokonaan, että joka helekkarin kyläläenen on tietävinnään muihen asiat paremmin ku ite! Ja milleepä muulla niitä paremmin ossoes tietee ku muihin huastelua kuuntelemalla ja siitä etteenpäen juoruamalla.

Kyllä minun mielestä mualimaan puhetta mahtuu, hyvä vuan kun puhhuuvat immeiset keskenään eevätkä vuan olla mökötä. Ja luulis tuota olevan omissa asijoessa tarpeeks tietämistä että ee tarvihe nuapurijjaan salloo kuunnella.

Vuan kaekesta huolimatta kesseehän tuo näättäs tekevän. Että hyvvee kessee vuan tasapuolisesti kaekille niille, jotka ossoo antoo muihinnii naattia siitä kesästä!

toevoopi Savon Aarne

2 kommenttia:

  1. Kyllä savolaisuus ja savon puhuminen olisi kiellettävä ainakin pääkaupunkiseudun alueella. Mieluummin puhutte jossain itärajan takana. muutenhan Helsinkiä ei uskota millään Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, elä pelekee. Jos satun sinne päen reissoomaan niin luppoon kyllä huastella ihan selekeetä suomee jos sattuu jollekkii asiata tulemaan, ymmärtävätpään paremmin. Vuan eekö lie siellä Helsingissäkii jo enemmän junantuomia ku paljasjalakasia? Ja kaet siellä sentään vielä hymmyillä suapi?
      Lupsakkata kesäpäevee, Keijo!

      Poista